- Coğrafya biliminin prensiplerini benimser ve bu alanda yazılmış bilimsel terminolojiyi kullanma becerisine sahip olur.
- Alanında yazılan ulusal ve uluslararası yayınları takip eder ve katkıda bulunur.
- Coğrafyanın alt dallarıyla ilişkili olan farklı bilim dallarıyla ortak çalışma beceri kazanır ve bütüncül bir bakış açısıyla elde edilen bulguların sentezini yapabilir.
- Doğal ve beşeri unsurlar açısından dünyayı ve ülkemizi iyi bir şekilde tanıma becerisine sahip olur.
- Fiziki ortam ile insan arasındaki ilişkiyi coğrafi bakış açısıyla sentezleyebilir ve bu konuda ortaya çıkabilecek sorunlara çözüm önerileri getirebilir.
- Zaman ve mekan ölçeğinde toplumsal, bireysel ve siyasi sorunları ele alır ve bunları çoklu bir bakış açısıyla değerlendirir.
- Coğrafi konuları, yerel ve bölgesel ölçekte güncel araştırma metotlarıyla analiz edebilir ve elde edilen bulguları mesleki etik ve sorumluluk bilinci çerçevesinde sentezini yapabilme yeteneğine sahip olur.
- Sürdürülebilirlik ilkelerini temel alarak hem doğal hem de beşeri kaynakları analiz eder ve değerlendirir.
- Ekosistemlerin yapısı, işleyişi, hizmetleri, dağılışı ve sonuçları hakkında temel bilgileri ortaya koyma yeteneğine sahip olur
- Bölgesel eşitsizlik, küreselleşme, iklim değişikliği konularında çoklu bakış açısı yaklaşımıyla nedenleri ve sonuçlarını ortaya koyabilir.
- Doğal afetler ve çevre sorunları ile ilgili konuların neden ve sonuçlarını belirler ve bu sorunlara coğrafya prensipleri çerçevesinde çözüm önerileri getirebilir.
- Kültürel yapıları analiz eder, ilişkilendirir ve dağılış, çeşitlilik nedenlerini sentezleyebilir.
- Dinamikler ve etkileşimler açısından Turizm bölgelerini yorumlayabilir.
- Günümüz dünya sorunlarını belirler ve bunlara ilişkin çözüm önerileri getirebilme yetisine sahip olur.
- Kırsal ve kentsel kalkınma açısından proje üretme ve mevcut araştırmalarda görüş belirtme yeteneğine sahip olur.
Eklenme tarihi :31.05.2023 15:40:31
Son güncelleme : 31.05.2023 15:40:31
Son güncelleme : 31.05.2023 15:40:31